Een trap doe het zelf? Het klinkt misschien verwarrend en ook weer erg duidelijk tegelijk. Een trap doe het zelf is een zelfbouw pakket om je eigen trap in elkaar te zetten. Deze trappen worden in een fabriek gemaakt en zijn daardoor een stuk goedkoper. Vaak hebben ze een standaard breedte van 70 of 80 centimeter en passen daarmee in de meeste huizen. Vaak krijg je een doe het zelf trap pakket van vurenhout. We verwachten echter dat er in de toekomst steeds meer keuze komt aan andere materialen en houtsoorten.

Kun je je eigen trap doe het zelf plaatsen?

Weet je zeker dat je je eigen trap kunt plaatsen in je woning? Of twijfel je en wil je het misschien toch door een vakman laten doen? Als je twijfelt is het verstandig om een prijsopgave op te vragen van meerdere professionals die je trap doe het zelf pakket in je woning kunnen plaatsen. Je zult verrast zijn over de prijs en dan snel een beslissing kunnen nemen. Je hebt in ieder geval alle informatie om een goede afweging te doen of je de trap doe het zelf pakket ook echt zelf wilt gaan plaatsen of dat je dit door een vakman laat doen.

Vele jaren plezier

Als je trap een keer goed en vakkundig is geplaatst in je woning dan zal je hier vele jaren van gaan genieten. Het is mooi om te ontdekken hoe je volop van de trap gebruikt zult maken. Iedere dag zal je eroverheen naar boven gaan en ook weer naar beneden. En dat is natuurlijk geweldig.