Wat gebeurd er tijdens het vervangen van een cv ketel? Als je de cv ketel gaat vervangen dan heb je dit gedaan om de komende tien tot vijftien jaar volop te genieten van een warme woning. Een nieuwe cv ketel zorgt voor wooncomfort en een besparing op de energiekosten. Voor de installatie werkzaamheden van de cv ketel zijn er een aantal zaken van belang. Een aantal vragen rondom de installatie werkzaamheden van de cv ketel zetten we hier op een rij.

Welke aansluitingen zijn van belang als een nieuwe cv ketel geïnstalleerd wordt?

Een cv ketel heeft verschillende aansluitingen. De installateur van de cv ketel zal weten welke er zijn en welke er nodig zijn. Zo is een gasaansluiting nodig, een waterleiding en een aansluiting voor stroom. Daarnaast is een luchtinlaat- en luchtafvoerkanaal van belang. Ook is er een afwatering nodig om water via het riool af te voeren.

De oude ketel verwijderen!

Nadat je alle aansluitingen hebt losgemaakt kun je de oude ketel verwijderen. Hierna zal de nieuwe ketel geplaatst kunnen worden door de vakman. Hij (of zij) zal alle aansluitingen op de juiste manier aanbrengen. Eventueel zullen de aansluitingen verplaatst worden als de nieuwe cv ketel op een andere plek komt te staan.

De cv ketel inregelen

Nadat alles is aangesloten is het belangrijk om te controleren of alle kamers lekker warm worden. Als dit niet het geval is dan kan de vakman de cv ketel opnieuw inregelen. Vaak is het een probleem voor een cv ketel om de verste verwarmingen in de woning te bereiken. Vooral als de afstand tussen de radiator ver van de cv ketel staat.
Hierna kun je volop genieten van de nieuwe cv ketel.

Waarom een CV ketel installateur in je regio kiezen?

> Lokale CV ketel monteurs kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval de ketel niet meer functioneert
> Kleine lokale monteurs leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met bedrijven door offertes op te vragen

Bekijk ook deze CV ketel artikelen op Renoveerjehuis.nl

CV ketels
Combi CV ketel kosten
Combi ketel
Comfort niveau
CV ketel besparingen
Onderhoud CV ketel
Slimme thermostaat
Werking CV ketels
CV ketel offertes

Wat kost een CV ketel?

> CV ketel prijzen
> CV ketel offertes