Als je een cv ketel hebt die goed zijn werk doet en je niet in de steek laat in de winter dan denk je niet direct eraan om de cv ketel te vervangen. Het is mogelijk dat het toch beter is om de cv ketel te gaan vervangen. Zeker als het om een oude cv ketel gaat en je een beter rendement wilt hebben. Er zijn verschillende redenen om een goed werkende cv ketel toch te vervangen.

Waarom de cv ketel vervangen?

Normaal gesproken wordt de cv ketel vervangen als hij op het punt staat om het te begeven. De cv ketel vervangen gebeurt na 12 tot 14 jaar in de regel. De reparatiekosten kunnen soms ook te hoog zijn om de ketel nog te repareren. Dan wordt hij natuurlijk ook vervangen. De cv ketel vervangen gebeurt ook vaak als het rendement beter kan. Het besparen op de stookkosten is een goede reden om de cv ketel te vervangen. En aangezien het een meerwaarde is voor het huis is het een investering en geen kostenpost.

Kun je meer besparen door een nieuwe cv ketel te nemen?

Door de nieuwe technieken zijn cv ketels steeds zuiniger geworden. Door een oude cv ketel te vervangen kun je al snel 15 tot 20 procent aan stookkosten besparen. Een hoog rendement ketel zorgt hier voor. Ook bij een dure reparatie is het vaak verstandiger om over te stappen en om zo geld te besparen op de stookkosten.

Het beste moment om de cv ketel te vervangen

Als je kiest voor een nieuwe cv ketel dan kun je deze het beste in de zomer gaan vervangen. Je hebt dan geen last van het feit dat de ketel niet werkt en je voorkomt dat de cv ketel het in de winter begeeft. Dan kun je op een vervelende manier in de kou komen te zitten. Ook zal je meer kosten maken aangezien de vraag naar cv ketels in de winter een stuk hoger is.

Waarom een CV ketel installateur in je regio kiezen?

> Lokale CV ketel monteurs kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval de ketel niet meer functioneert
> Kleine lokale monteurs leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met bedrijven door offertes op te vragen

Bekijk ook deze CV ketel artikelen op Renoveerjehuis.nl

CV ketels
Combi CV ketel kosten
Combi ketel
Comfort niveau
HR ketel vervangen
Minimale vermogen
Onderhoud CV ketel
Slimme thermostaat
Werking CV ketels
CV ketel offertes

Wat kost een CV ketel?

> CV ketel prijzen
> CV ketel offertes