Het is belangrijk om goed voor de cv ketel te zorgen. De cv ketel veiligheid is van groot belang. In het nieuws lezen we soms over incidenten met koolmonoxide en cv installaties. In het hele land wordt duidelijk dat de cv ketel veiligheid van groot belang is. Er kunnen bij onveilige situaties gewonden en zelfs doden zijn. Iets wat je natuurlijk ten koste van alles wilt voorkomen.

Welke risico’s zijn er bij de cv ketel veiligheid?

Een cv keel is een sterke machine. Ondanks volop kwaliteitscontroles kunnen er toch risicovolle situaties ontstaan. Een van de belangrijkste redenen is gebrekkig onderhoud. De risico’s zijn een te hoge waterdruk waardoor een explosie mogelijk is. Ook kan het verbrandingsproces verkeerd verlopen met koolmonoxide vergiftiging als mogelijk gevolg. Daarnaast kun je nog last krijgen van kortsluiting door lekkage.

Is je expansievat kapot?

Het is verstandig om regelmatig je expansievat te controleren. Klop hiervoor op de bovenkant en de onderkant van het expansievat van de cv ketel. Als ze allebei klinken alsof de cv ketel vol is dan is hij stuk! En dan dien je hem dus te vervangen. Een helft dient namelijk met lucht gevuld te zijn en de andere met water.

Voldoende ventilatie

Een cv ketel zal meestal een afvoerbuis hebben voor de rookgassen. Deze worden netjes naar buiten afgevoerd. Een gesloten cv ketel zal gebruik maken van een pijp met twee luchtkanalen. Zo wordt ook de verse lucht aangezogen. Een open cv haalt de lucht uit de ruimte waarin hij staat. Als je een open cv ketel hebt is het verstandig om te zorgen voor voldoende ventilatie in deze ruimte.

Een onderhoudsbeurt!

Geef de cv ketel ook van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt! Zo kun je gebreken voortijdig oplossen en kom je in de winter ook niet in de kou te zitten.

Waarom een CV ketel installateur in je regio kiezen?

> Lokale CV ketel monteurs kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval de ketel niet meer functioneert
> Kleine lokale monteurs leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met bedrijven door offertes op te vragen

Bekijk ook deze CV ketel artikelen op Renoveerjehuis.nl

CV ketels
Combi CV ketel kosten
Combi ketel
Comfort niveau
CV ketel besparingen
Energielabels CV ketel
HR ketel
HR ketel kosten
HR ketel prijzen
Slimme thermostaat
Werking CV ketels
CV ketel offertes

Wat kost een CV ketel?

> CV ketel prijzen
> CV ketel offertes