Een cv ketel zorgt ervoor dat je huis lekker en aangenaam warm is. Zeker in de gure winterdagen is het heerlijk om in een warm huis thuis te komen. Een goede cv ketel is eigenlijk noodzakelijk in ons land. Er zijn echter verschillende soorten cv ketels. Welke kun je het beste kiezen? En waar moet je op letten?

De prijzen van de cv ketels
Natuurlijk zal een van de eerste dingen waar je op let de prijs van de cv ketel zijn. Gemiddeld ligt deze prijs rond de 1.500 euro. Dit is echter zonder de installatie kosten. Vaak is dit tussen de 700 en de 1.5000 euro afhankelijk van je woning.

De prijs van de cv ketel wordt bepaald door het type en het rendement van de ketel.

Een efficiënte ketel
Een normale gaskachel heeft een rendement van 60 procent om het water in de ketel op te warmen. De hedendaagse HR ketels hebben een rendement van 100 procent. Ook zijn er normale ketels met een rendement van 80 tot 90 procent. Als je dus naar de verschillende soorten cv ketels kijkt dan zie je een verschil in rendement.

Volop comfort met je nieuwe cv ketel
Met het label comfort warm water wordt de hoeveelheid warm water die per minuut verwerkt kan worden weergegeven. Er zijn zes klassen waar je uit kunt kiezen van CW1 tot CW6. Tegenwoordig starten we bij de CW3. Hoe hoger de CW waarde, hoe meer warm water er per minuut beschikbaar is. Dit bepaalt of je wel of niet gelijk in de keuken van het warme water gebruik kunt maken en ook kunt douchen. Hoe hoger de CW waarde, hoe hoger de prijs van de cv ketel.