Een solo cv ketel is een ketel welke alleen voor de centrale verwarming van je huis zorgt. De solo ketel zorgt dus voor een warm huis, maar niet voor warm water uit de kraan. Naast de cv ketel heb je dus nog een losse boiler of geiser nodig.

Het verschil tussen een solo cv ketel en een combiketel
Een combiketel zorgt in tegenstelling tot een solo ketel ook voor warm water uit de kraan. Vaak heeft een combiketel een ingebouwde boiler. Er zijn nu ook combiketels met nieuwe technieken welke zonder een boiler direct warm water geven. Dit scheelt tevens voor lagere energiekosten.

Welke ketel kies jij?
Er zijn verschillende soorten cv ketels waar je uit kunt kiezen. Een solo cv ketel is er daar een van. Daarnaast kun je nog kiezen voor een combi ketel of een hr ketel. Misschien heb je al een zeer goede boiler in huis? Of huur je de boiler van je energiebedrijf? Dan ligt het voor de hand om te kiezen voor een solo ketel. Heb je een eigen ketel of huur je de ketel niet dan kun je gebruik maken van een combi ketel of hr ketel.

Een solo cv ketel kopen of huren?
Een solo ketel kun je net als een boiler huren bij een energiebedrijf. Misschien dat je in overleg met hun in plaats van een solo ketel een combiketel of hr ketel kunt huren. Dit zal je natuurlijk met hun moeten bespreken.