Een nieuwe cv ketel kopen is iets wat je eens in de tien tot vijftien jaar doet. Het is dus een aankoop welke je overdacht en goed zult moeten doen. Een nieuwe ketel kan je veel energie helpen te besparen. En energie besparen betekent geldt besparen! Daarnaast krijg je een veel fijnere woonomgeving. Een van de zaken waar je op moet letten als je een nieuwe cv ketel gaat kopen dan moet je letten op het vermogen van de ketel.

Hoe ontdek je vermogen van een cv ketel?

Het vermogen van een cv ketel bepalen is een van de belangrijkste onderdelen als je een nieuwe cv ketel gaat kopen. Het vermogen wordt uitgedrukt in kilowatts. Het vermogen van een solo cv ketel en een combi cv ketel is trouwens verschillend.

Hoe werkt een cv ketel?

De brander van een ketel kan op verschillende warmtes branden. Een cv ketel kan volop branden, maar ook erg zacht. Hoe zachter een ketel kan branden, hoe zuiniger hij is. Een ketel zal altijd op een zacht vuurtje blijven branden. Voor velen klinkt het vreemd, maar het beste kun je de cv ketel continu op een zacht pitje laten branden. Je krijgt zo een mooie lage gasrekening.

Hoeveel kilowatt heb je nodig?

Om een goede cv ketel te kiezen voor een gemiddeld huishouden in Nederland moet je niet letten op het maximale aantal kilowatts, maar de laagste. Aangezien je tijdens het koude seizoen het huis lekker warm wilt houden zal je minimaal 4 kilowatt nodig hebben. Het maximale vermogen is bij de meeste cv ketels meer dan voldoende zijn.

Waarom een CV ketel installateur in je regio kiezen?

> Lokale CV ketel monteurs kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval de ketel niet meer functioneert
> Kleine lokale monteurs leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met bedrijven door offertes op te vragen

Bekijk ook deze CV ketel artikelen op Renoveerjehuis.nl

CV ketels
Combi CV ketel kosten
Combi ketel
Slimme thermostaat
Werking CV ketels
CV ketel offertes

Wat kost een CV ketel?

> CV ketel prijzen
> CV ketel offertes