De centrale verwarming en de cv ketel zorgen ervoor dat de woning lekker warm wordt. Zeker in de winter is dat natuurlijk heerlijk. Het is belangrijk dat de cv ketel voorzien wordt van voldoende frisse lucht. Als dit niet gebeurt dan zal de cv ketel alle zuurstof uit de woning verbranden om te zorgen voor warmte in het huis. Dit zorgt ervoor dat er koolmonoxide gevormd wordt wat tot zeer nare situaties kan lijden. Het is zelfs mogelijk dat mensen overlijden door koolmonoxide vergiftiging.

Hoe voorkom je koolmonoxide vergiftiging cv ketel?

Door de goede isolatie in de huidige nieuwbouwwoningen is er zo goed als geen ventilatie meer op een natuurlijke manier. Er zijn simpelweg geen kieren of gaten meer in het huis. Het is daarom essentieel dat er goede luchtaanvoer en luchtafvoer in de woning is. Dit gebeurt door de afzuiging van geuren en vocht in de keuken, de badkamer en ook met de aanvoer en afvoer van lucht bij de cv ketel. Als je een woning helemaal luchtdicht gaat maken door naden en kieren af te dichten dan is het belangrijk om te zorgen voor alternatieve ventilatie. Breng de juiste lucht aanvoer en afvoer systemen aan in je woning.

Een goed advies

Als je een cv ketel laat plaatsen dan is het belangrijk om een goed plan te maken voor de aanvoer en afvoer van lucht. Kijk ook hoe je kunt voorkomen, dat deze luchtkanalen verstopt raken. Laat het installatiebedrijf haar werk goed doen.

Waarom een CV ketel installateur in je regio kiezen?

> Lokale CV ketel monteurs kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval de ketel niet meer functioneert
> Kleine lokale monteurs leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met bedrijven door offertes op te vragen

Bekijk ook deze CV ketel artikelen op Renoveerjehuis.nl

CV ketels
Combi CV ketel kosten
CV ketel recycling
CV ketel veiligheid
CV ketel vervangen
CV ketel werkzaamheden
Energielabels CV ketel
HR ketel
HR ketel kosten
HR ketel prijzen
HR ketel vervangen
Werking CV ketels
CV ketel offertes

Wat kost een CV ketel?

> CV ketel prijzen
> CV ketel offertes