Als je een andere ketel wilt kopen en je keuze valt op een hr ketel dan wil je natuurlijk graag de kosten weten. Het is echter ook belangrijk wat een hr ketel je kan opbrengen! Een hr ketel zorgt namelijk voor een besparing op je energiekosten. Let dus niet alleen op de kosten, maar ook op de opbrengsten van een hr ketel.

De aanschafkosten van een HR ketel

Een hr ketel zal gemiddeld rond de 1.500 euro kosten. Daarnaast moet je echter ook rekening houden met de installatiekosten. Deze zijn wat moeilijker aan te geven aangezien ze per woning kunnen verschillen. Reken echter op een kostenpost van 800 tot 1.500 euro.

De kosten lijken misschien hoog, weet echter dat de kosten zichzelf terugverdienen. Je hebt immers een energie zuinigere ketel. Als je de exacte kosten wilt weten voor een nieuwe hr ketel in jouw huis dan kun je een offerte aanvragen bij een installatiebedrijf.

Waar moet je op letten bij een hr ketel?

Als je een hr ketel gaat kopen dan is het belangrijk om een ketel te kopen die bij je water verbruik past. Denk hierbij ook aan de toekomst. Een hr ketel koop je vaak voor de volgende 10 tot 15 jaar. Ook het rendement is belangrijk bij de aanschaf van een hr ketel. Zorg dat het minimaal 100 procent is en dat je dus een hr 100 ketel koopt.

Welke besparing mag je verwachten?

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt 1.600 kuub gas per jaar. Als dit gezin kiest voor een hr ketel dan wordt er 250 euro bespaart op de energierekening. En met het oog op de stijgende energieprijzen kan dit in de toekomst alleen nog maar meer zijn.

Waarom een CV ketel installateur in je regio kiezen?

> Lokale CV ketel monteurs kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval de ketel niet meer functioneert
> Kleine lokale monteurs leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met bedrijven door offertes op te vragen

Bekijk ook deze CV ketel artikelen op Renoveerjehuis.nl

CV ketels
Combi CV ketel kosten
Combi ketel
Comfort niveau
CV ketel besparingen
CV ketel en vloerverwarming
CV ketel en zonneboiler
Onderhoud CV ketel
Slimme thermostaat
Werking CV ketels
CV ketel offertes

Wat kost een CV ketel?

> CV ketel prijzen
> CV ketel offertes