Een cv ketel zorgt ervoor dat het huis lekker warm wordt via de centrale verwarming. Een combi ketel doet hetzelfde en zorgt ook nog eens voor warm water uit de kraan.

De prijzen van een combi ketel

Een combiketel wordt ingedeeld op basis van het de hoeveelheid warm water er in een minuut geleverd kan worden. Het prestatielabel van Gaskeur CW (comfort warm water) geeft dit aan. Een gezin van vier personen in Nederland kan het beste kiezen voor een combi ketel met het prestatielabel CW 4. De prijs van de combi ketel is 1.000 tot 1.500 euro. Dit is zonder de kosten van de installatie. Deze zijn verschillend per woning. Het beste kun je hiervoor een offerte aanvragen bij een installatiebedrijf.

Lekker alles in een!

Met een combi ketel heb je een cv ketel en een geiser of boiler in een. Je krijgt dus en warm water uit de ketel via de kraan en warm water voor je centrale verwarming. Als je direct warm water uit de kraan wilt hebben dan is het slim om een boiler te nemen. Het water blijft continu op temperatuur. Hoewel dit ook continu energie kost gaat er geen water verloren.

Je kunt ook kiezen voor een doorstroomtoestel welke te vergelijken is met een geiser. Het duurt dan even voordat het water warm is. Doordat het water niet continu op temperatuur gehouden wordt bespaar je energie.

Een hoog rendement combi ketel

Als je geld wilt besparen dan kun je het beste kiezen voor een hoog rendement combi ketel. Je zult minder energie verbruiken waardoor je stookkosten omlaag zullen gaan. Je mag een besparing verwachten van 250 tot 350 euro per jaar. In 4 tot 5 jaar heb je dan de investering al terugverdiend.

Bekijk ook deze CV ketel artikelen op Renoveerjehuis.nl

CV ketels
Combi CV ketel kosten
Combi ketel
Comfort niveau
CV ketel besparingen
CV ketel en vloerverwarming
Onderhoud CV ketel
Slimme thermostaat
Werking CV ketels
CV ketel offertes

Wat kost een CV ketel?

> CV ketel prijzen
> CV ketel offertes