Zodra je van plan bent om een alarmsysteem aan te schaffen kun je letten op een aantal zaken. We geven je graag enkele tips waar je rekening mee kunt houden.

Bedieningspaneel

Heb je al nagedacht over hoe je je alarmsysteem gaat inschakelen maar ook gaat uitschakelen? Wil je twee bedieningsinterfaces hebben? Een in je slaapkamer en de ander bij de voordeur? Dit is handig omdat je dan altijd direct op de juiste manier het alarm of aan kunt zetten en zodra je binnen komt weer aan te zetten.

Tegenwoordig is het namelijk ook mogelijk om met je smartphone je alarmsysteem te bedienen. Echter hangen hier ook haken en ogen aan omdat je niet weet of je telefoon hackproof is. Ook een alarmsysteem zonder smartphone connectie kan gehackt worden, echter is het verstandig om jezelf aan te leren om het systeem handmatig aan- en uit te zetten.

Inbrekers

Denk als een inbreker en ga je huis lang om te kijken wat je kan doen om binnen te komen. Heb je in de tuin een kliko staan waar je op kunt staan om via het raam op de eerste verdieping binnen te komen? Haal de kliko weg en vergeet niet om je ramen te sluiten zodra je je huis verlaat. Maar kijk ook naar andere wegen om binnen te komen. Heb je kleine raampjes beveilig deze dan met een anti-inbraak stop.

Alarmsignaal

Hoe wil je dat er alarm geslagen wordt? Dit kan op verschillende manier. Je kunt namelijk als contactpersoon direct gebeld wordt bij een alarmsignaal, maar kan een beveiligingsbedrijf dit ook overnemen. Via camerabeelden kan er nagegaan worden of er inderdaad iets aan de hand is. Wat past het beste in jouw situatie en hoeveel geld wil je maandelijks kwijt zijn voor zo een abonnement?

Camera’s

Laat camera’s installeren indien gewenst. Ook kun je infrarood camera’s installeren waarbij het licht in de achtertuin aangaat zodra iemand in je tuin is. Hier heb je ook veel mogelijkheden en kun je een alarmspecialist het een en ander voor je uitzoeken. Elk huis is anders en moet op een andere manier beveiligd worden. Wat zijn de mogelijkheden in jouw huis? Praat er over met je alarmspecialist.

Rookmelder

Installeer een rookmelder dat afgaat bij brand maar ook koolmonoxide kan detecteren. Op die manier kun je heel veel schade en leed voorkomen. Een rookmelder kan ook op een alarmsysteem aangesloten worden. Laat deze op een goede plek installeren.

Overig

Houd er verder ook rekening mee dat uw huisdieren of gezinsleden in de avonduren en nachtelijke uren door het huis kunnen lopen. Hierbij kan een bewegingsmelder geactiveerd worden. Houd hier rekening mee.

Waarom een alarminstallatie expert in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de installatie zijn
> Kleine lokale bedrijven leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een alarminstallatie?

Alarm offertes aanvragen

Bekijk deze pagina’s over alarmsystemen

> Alarmsysteem
> Alarmsysteem kopen
> Alarmcentrale
> Preventie
> Tips
> Politie Keurmerk Veilig Wonen
> Alarmsysteem specialisten