Wat kun je zelf doen om het een en ander te voorkomen? Preventie is belangrijk omdat je door een goede voorbereiding te treffen veel ellende en schade kunt voorkomen. Je kunt het beste dieven voortijdig afschrikken en de kans op brand te verkleinen. Brand ontstaat in de meeste gevallen in de keuken doordat apparatuur niet goed gebruikt wordt en is kortsluiting de oorzaak van veel branden.

Brandpreventie

Wat kun jij zelf doen om brand tegen te gaan? Je kunt apparatuur op grote stekkerdozen aansluiten die je eenvoudig en makkelijk kunt uitzetten. Er zijn namelijk stekkerdozen met een oranje aan/uit knopje. Deze zijn zeer praktisch en kun je problemen voorkomen door apparatuur helemaal (dus niet alleen op stand-by) uit te zetten. Je hoeft dus geen stekker te trekken. Dit zorgt ook voor minder energieverbruik omdat je het zogenoemde sluipverbruik tegengaat.

Dit is stroom dat verbruikt wordt door apparaten die uit lijken te staan maar op jaarbasis toch enkele tientallen euro’s aan stroom vreten. Dat is zonde natuurlijk. Verder is het raadzaam om extra alert te zijn in de keuken en je apparaten uit te zetten. De meeste branden ontstaan doordat mensen de frituurpan of oven vergeten zijn uit te zetten. Voor de hand liggend, maar toch een van de grootste oorzaken van brand in Nederland.

Inbraakpreventie

Als je ervoor zorgt dat er niks te stelen valt in je huis kun je een hoop schade voorkomen. Kleine dure apparatuur zoals camera’s, tablets en laptops hebben de voorkeur en worden vaak gestolen. Een inbreken zal niet zo snel een TV stelen, maar zoeken naar geld, goud en zoals eerder genoemd klein apparatuur. Probeer ook als een inbreker te denken en beredeneer waar als eerste gekeken kan worden. Verstop je spullen ook op ongebruikelijk plekken. Dit zorgt er voor dat het langer duurt dat spullen gevonden worden en is daardoor de pakkans groter.

Daarnaast is het verstandig om altijd alle deuren en ramen te sluiten als je het huis uit gaat. Ook dit klinkt logisch maar betalen verzekeraars de schade niet omdat mensen vergeten zijn de ramen of deuren te sluiten. Vaak worden de ramen op de eerste verdieping niet gesloten en kan een inbreker makkelijk naar binnen glippen.

Het is verstandig om een alarmsysteem in je huis te installeren dat een meldkamer kan alarmeren bij inbraak of brand. Door magneetcontacten en bewegingsmelders te plaatsen kun je er voor zorgen dat je huis beter beveiligd is en dat zorgt er voor dat inbrekers weinig kans van slagen hebben. Dievenklauwen en sluitwerk met certificering zorgen er voor dat het niet makkelijk is om deuren en ramen te forceren.

Waarom een alarminstallatie expert in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de installatie zijn
> Kleine lokale bedrijven leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een alarminstallatie?

Alarm offertes aanvragen

Bekijk deze pagina’s over alarmsystemen

> Alarmsysteem
> Alarmsysteem kopen
> Alarmcentrale
> Preventie
> Tips
> Politie Keurmerk Veilig Wonen
> Alarmsysteem specialisten