Om bewoners meer bewust te maken van eventuele gevaren in het huis is het Politie Keurmerk Veilig Wonen opgezet. Zo ontstaat brand vooral in de keuken en is het daarom noodzakelijk om mensen hierop te attenderen en daarbij uit te leggen wat de meestvoorkomende oorzaken zijn. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen bewuster omgaan met hun apparatuur en dat het keurmerk effect heeft.

Zo zijn bijvoorbeeld ook sloten voorzien van dit keurmerk en worden geprefereerd over producten die dit keurmerk niet hebben. Want een slot met dit Politie keurmerk voldoet aan een aantal eisen en is te verkrijgen in verschillende gradaties, zo kun je kiezen voor 1, 2 of 3 sterren sloten. Een slot met 3 sterren is lastig te forceren en zal het een inbreker veel tijd en moeite kosten om binnen te komen. Zo worden er ook suggesties gegeven zoals het plaatsen van verlichting boven je voordeur en achterdeur.

Meer veiligheid in en rondom je huis maakt het wonen prettiger en kans op ongevallen of schade kleiner. Ook is de kans op een mogelijke inbraak kleiner. Je kunt namelijk inbrekers afschrikken door een alarmsysteem met sirene te plaatsen. Een rookmelder zorgt er daarentegen weer voor dat de kans op totale verwoesting van je huis door brand kleiner wordt. Je kunt namelijk direct ingrijpen bij mogelijk brand, of kunnen je buren de brandweer bellen mocht je niet thuis thuis.

Korting bij je verzekeraar

Verder zijn er veel verzekeraars die korting geven op je inboedelverzekering als je huis volgens de Politie Keurmerk Veilig Wonen is beveiligd. De kans op brand of onraad is natuurlijk kleiner als je huis voldoet aan deze eisen. Vandaar de korting. Daarnaast kun je ook kijken of je in aanmerking komt voor nog meer korting door je huis te beveiligen volgens de Borg-norm. Je sloten moeten zo een Borg-certificaat hebben en mag enkel door een bedrijf dat erkend is geplaatst worden. Een doe-het-zelf alarmsysteem of het zelf installeren van zo een systeem is dus niet in alle gevallen mogelijk.

Waarom een alarminstallatie expert in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de installatie zijn
> Kleine lokale bedrijven leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een alarminstallatie?

Alarm offertes aanvragen

Bekijk deze pagina’s over alarmsystemen

> Alarmsysteem
> Alarmsysteem kopen
> Alarmcentrale
> Preventie
> Tips
> Politie Keurmerk Veilig Wonen
> Alarmsysteem specialisten