Als je een alarmsysteem aanschaft is het verstandig om te kijken naar de zaken die invloed hebben op je beslissing. Het is verstandig om te weten wat er precies aangeboden wordt en hoe verschillende alarmsystemen je huis kunnen beschermen. Elk systeem heeft zo unieke eigenschappen welke een oplossing kunnen bieden. De vraag is dan ook welk van deze je systemen het beste bij je past.

Je wilt zonder omkijken je huis kunnen achterlaten daarom is het verstandig om te kijken naar je mogelijkheden. Je kunt een doe-het-zelf pakket bij een bouwmarkt kopen of de hulp van een alarmspecialist inschakelen. In beide gevallen moet de installatie op de juiste manier gebeuren. Je kunt daarbij kiezen voor verschillende merken zoals Jablotron, Videofied, Konig, PowerMax, Samsung of Sanyo. Deze merken komen in complete alarminstallatie pakketten of kun je losse onderdelen voor een systeem kopen.

Waar let je op?

Het is verstandig om rekening te houden met een aantal dingen. Zo is het verstandig om naar de productdetails van A-merken te kijken, zoals enkele van die merken hierboven opgenoemd zijn. Maar wat is er verder te verkrijgen? Kijk dus naar de producten op de markt en maak voor je zelf een overzicht van de voordelen en nadelen van de verschillende systemen en merken. Daarnaast kun je kijken naar de garantietermijn en of je ook een meldkamer abonnement wilt. Het is verder mogelijk om te kiezen voor een bedraad of draadloos systeem. Of beide. Dat laatste is vooral handig als je niet zomaar afgesloten wilt worden van de meldkamer en is het niet mogelijk om het systeem buiten gebruik te stellen door kabels in of rondom het huis te knippen.

Een draadloos systeem zorgt er bijvoorbeeld wel voor dat je geen kabels in je huis hoeft te trekken. Dit kan voordelen bieden in sommige gevallen. Een systeem, bedraad of draadloos, zal zo een 25% duurder zijn als je deze laat installeren door een specialist. In dat geval weet je zeker dat het systeem goed geïnstalleerd is. Bovendien wordt er niet alleen garantie op het systeem gegeven maar ook op de installatie.

Wat kost een alarminstallatie?

Alarm offertes aanvragen

Bekijk deze pagina’s over alarmsystemen

> Alarmsysteem
> Alarmsysteem kopen
> Alarmcentrale
> Preventie
> Tips
> Politie Keurmerk Veilig Wonen
> Alarmsysteem specialisten