Een alarmcentrale is een meldkamer waar de medewerkers gealarmeerd worden zodra er brand of onraad is. De signalen komen van gebouwen die aangesloten zijn op de meldkamer. Zodra er een alarmsignaal ontvangen wordt gaan medewerkers direct over op actie en zal je, indien je de contactpersoon bent, gebeld worden.

Indien er geen contact gelegd kan worden wordt er een medewerker die in de buurt is naar je huis of kantoorpand gestuurd worden. Dit om te bekijken wat er precies aan de hand is. Ook kunnen camerabeelden op afstand bekeken worden. Zodra geconstateerd wordt dat er brand of onraad is zal de hulpdiensten ingeschakeld worden.

Het is daarom ook de vraag wat voor ruimte je wilt beveiligen en hoe belangrijk het is dat er overgegaan wordt op actie bij onraad. Het is daarbij mogelijk om in alarmsysteem op een alarmcentrale aan te sluiten. Jouw alarmspecialist kan je hierbij helpen.

Verder kun je er van uit gaan dat het aansluiten van je alarmsysteem op een alarmcentrale enkele voordelen met zich meebrengen. Zo is er een team 24 uur per dag en 7 dagen per week op stand-by dat direct kan ingrijpen bij brand of onraad. Er wordt direct gereageerd en is de pakkans van een inbreker groter. Verder zijn er medewerkers in staat om camerabeelden te bekijken om de juiste signalementen aan de politie te geven.

Waarom een alarminstallatie expert in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de installatie zijn
> Kleine lokale bedrijven leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een alarminstallatie?

Alarm offertes aanvragen

Bekijk deze pagina’s over alarmsystemen

> Alarmsysteem
> Alarmsysteem kopen
> Alarmcentrale
> Preventie
> Tips
> Politie Keurmerk Veilig Wonen
> Alarmsysteem specialisten