Als je een airconditioning wilt gaan kopen dan kun je kiezen uit verschillende airconditioning soorten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor binnen en buiten de woning. Natuurlijk is het afhankelijk van welke soort ruimte je wilt gaan koelen en of je een mobiele airconditioning wilt hebben of een vaste airconditioning.

Welke airconditioning soorten zijn er?

Je kunt voor verschillende soorten airconditioning kiezen. Zo is het mogelijk om een vaste airconditioning unit te kiezen. Deze wordt vaak aan de buitenkant van de woning gemonteerd aan de gevel. Aan de buitenkant van de gevel wordt de koelvloeistof gekoeld en naar binnen gebracht om daar de woning af te koelen.

Ook kun je kiezen voor een mobiele airconditioning. Je ziet steeds vaker dat er gekozen wordt voor een van de mobiele airconditioning soorten. De mobiele airco wordt in de woning geplaatste en via een slang wordt de condens opgevangen en wordt via de mobiele airco de warme lucht afgekoeld. Het is een gesloten systeem welke gemakkelijk in een kamer geplaatst kan worden.
Naast de vaste airco’s, mobiele airconditioning zijn er ook nog raam modellen, cassettemodellen en plafondmodellen voor de airconditioning.

Kies de juiste airconditioning

Het is slim en verstandig om de juiste airconditioning te kiezen voor je huis. Misschien wil je de airconditioning graag meenemen of in verschillende kamers gebruiken. Het is dan slim om een mobiele airconditioning te gebruiken. De ruimtes dienen dan echter niet te groot te zijn. Als het om een grote ruimte gaat is het verstandiger om een vaste airconditioning te monteren. Je hebt dan een continu aanvoer van koele lucht voor in de kamers van je huis.