Het is een trend in Utrecht en geen rage meer. Het is iets waar iedereen goed aan doet. Het is goed om te zien welke verschillende opties er zijn om een mooie en goede set zonnepanelen op je dak te krijgen. Je kunt kiezen voor zonnepanelen om warm water op te wekken voor het douchen, de boiler of voor bijvoorbeeld de centrale verwarming. Ook kun je natuurlijk energie opwekken voor stroom. Stroom wat je kunt gebruiken voor je verlichting, je elektrische kookplaat of iets anders. Het is heerlijk om te zien wat er allemaal mogelijk is. Graag geven we je een paar tips!

Het gemiddelde verbruik qua stroom en zonnepanelen in Utrecht

Tegenwoordig zie je dat het gemiddelde verbruik aan stroom rond de 3.500 kilowattuur per huishouden licht. Het is goed om op basis hiervan een berekening te maken. Het gaat hier om een huishouden van twee personen. Bij een verbruik van 3.500 kilowattuur heb je omgerekende 16 panelen nodig en moet je rekenen op een investering van 7.600 euro. Het is slim en het is ook goed om hier eens over na te denken.

Wie gaat de zonnepanelen betalen?

Voor veel mensen in Amersfoort, Woerden, Nieuwegein, Utrecht en andere plaatsen is 7.600 euro voor een set natuurlijk veel geld. Het is slim om echter iets verder te kijken. Ontdek dat de besparing rond de 800 euro per jaar ligt. Hiermee heb je dus je investering in 10 jaar terugverdient. Het is heerlijk om dan te weten dat het zonnepaneel nog gemakkelijk 10 jaren mee gaat. Hierdoor krijg je dus een groot voordeel van nog eens 8.000 euro. Je rendement is dus 100 procent! Het is ongekend. Zeker als je weet hoe laag de rentes op dit moment op een spaarrekening zijn.

Een goede offerte!

Om de mogelijkheden te ontdekken is het slim om de verschillende opties te bekijken. Ook is het slim om meerdere offertes op te vragen om zo een goed beeld van de kosten te krijgen. Ook zal je een beter inzicht krijgen in de kwaliteit van de leveranciers van de zonnepanelen.

Bron: Zonnepanelen-Utrecht.nl