Is het verstandig om te wachten op de winterschilder? Als u van plan bent om een schilder in te huren kunt u in de wintermaanden een korting op uw klus krijgen. Daarom kan het soms lonen om een winterschilder in te huren. Maar moet u nu een schilder inhuren of even wachten tot na de zomer?

Leven in uw huizen

Onze huizen worden geleefd, en zo natuurlijk ook het uwe. Door de jaren heen krijgen onze woningen heel wat te verduren en wanneer u dan weer eens een blik werpt op uw woning, valt u wellicht wat op. De kleuren zijn misschien wat vervaagd. De felheid is wat valer geworden. Over het algemeen ziet uw huis er ouder uit. Dat kan natuurlijk een minder prettig aangezicht zijn, iets waar u graag van weg kijkt. Misschien krijgt u er zelfs een opmerking over van één van uw buren. Geen nood, er zijn namelijk de vakmensen die u hierbij kunnen helpen. Een simpel likje verf kan door iedereen gezet worden, maar een specialist weet precies wat hij of zij u kan bieden. Schakel daarom dan een schilder in, die uw huis weer in ere kan herstellen.

Wanneer een schilder?

Maar dan blijft er uiteraard nog de vraag wanneer u deze schilder in moet schakelen. En wat zijn de eventuele voordelen van een bepaalde tijdsperiode? Een schilder rekent vaak een prijs per vierkante meter of een prijs per uur. Welke van de twee hij kiest is afhankelijk van de klus. Hoe groter het oppervlak dat snel te schilderen is, hoe eerder hij een prijs per vierkante meter zal rekenen. Nu ligt het voor de hand om een schilder in te schakelen tijdens de zomer, wanneer het zonnetje buiten schijnt en alles lekker snel droogt. Maar dit kan nog wel eens duurder uitpakken.

Betere prijzen?

Een winterschilder is namelijk goedkoper dan een schilder in de zomer. Dit omdat minder mensen een schilder inschakelen in deze koude, barre tijd. Dit kan voor u natuurlijk gunstig uitpakken. U betaalt minder, en krijgt exact dezelfde kwaliteit. Laat u dus niet zomaar overhalen om op stel en sprong een schilder in te schakelen, maar let op uw portemonnee en ga voor de winterschilder.