Wil je nieuwe kozijnen gaan kopen? Dan is het goed om te kiezen voor kunststof kozijnen. Voordat je dat gaat doen wil je echter natuurlijk graag de prijzen en voordelen ontdekken. Kunststof kozijnen zijn vaak uitstekend geprijsd en bieden je op de lange termijn ook een goede besparing op het onderhoud.

Hoe wordt de prijs bepaald?

De prijs van de kunststof kozijnen worden door een aantal elementen bepaald. Ten eerste zijn er de kosten van de kunststof kozijnen zelf. Afhankelijk van het model en het materiaal rolt er een prijs uit de bus. Daarnaast wordt de prijs van de kunststof kozijnen mede bepaald door het glas wat je gaat gebruiken. Kies je enkel glas? dubbel glas? HR+ glas? HR++ glas? Of zelfs HR+++ glas? Hoe beter de isolatie, hoe hoger de kosten van het glas! Echter hoe beter de isolatie, hoe hoger de besparing. Op de lange termijn betaald een goede isolatie van de ruiten zich uit. Je betaalt immers minder stookkosten. De kunststof kozijnen moeten vervolgens nog geplaatst worden wat ook de nodige kosten met zich mee.

De kunststof kozijnen prijzen!

Om je een beeld te geven van de kunststof kozijnen prijzen geven we je graag enkele prijsvoorbeelden. Een kunststof kozijn van 60 bij 60 centimeter is er vanaf 100 euro. Een raam van 180 bij 120 centimeter is er vanaf 250 euro en een raam van 240 bij 240 centimeter is er al vanaf 750 euro. Dit zijn prijzen zonder het plaatsen en verschillen naar gelang de isolatiewaarde van de ruit.

Indicatie prijzen kunststof kozijnen

Vaste ramen; geen draaikiep raam:

HxB in centimeters Prijs kozijn raam Prijs dubbelglas Totaal
60×60 € 110 € 30 € 140
120×80 € 130 € 50 € 180
180×120 € 195 € 125 € 320
240×240 € 275 € 510 € 785

Draaikiep ramen:

HxB in centimeters Prijs kozijn raam Prijs dubbelglas Totaal
60 x 60 € 245 € 25 € 270
120 x 80 € 310 € 50 € 360
180 x 120 € 395 € 95 € 490

Kozijnen kopen

Een mooi huis heeft natuurlijk ook geweldige kozijnen. Om dat te realiseren zal je natuurlijk kozijnen kopen. Kozijnen om van te genieten.

Kozijnen met ramen om je huis te beschermen tegen het weer en de wind, de sneeuw en ook de koude. Het is geweldig om te zien hoe de techniek rondom kozijnen in de laatste jaren volop verbeterd zijn.

Waar ga jij naartoe voor het kozijnen kopen

Wacht niet langer en ontdek welke kozijnen jij kunt kopen. Je kunt naar een specialist gaan om je te laten adviseren in welke kozijnen er beschikbaar zijn. Het is goed om meerdere adviseurs langs te laten komen, zodat je een compleet beeld krijgt van de mogelijkheden. Ook kun je dan profiteren van het advies van verschillende adviseurs. Je kunt hiermee het beste advies gebruiken om vervolgens de beste kozijnen te kopen voor jouw huis.

Waar moet je op letten als je kozijnen kopen gaat?

Als je kozijnen kopen gaat dan moet je op een aantal zaken letten. Natuurlijk moet je op de prijzen letten. Het is echter niet het belangrijkste. Let ook op de kwaliteit en hoe goed de kozijnen isolatie bieden. En soms kun je zelfs een subsidie isolatie krijgen. Dit zijn een aantal factoren waar je aandacht aan moet schenken om de juiste keuze te maken. Wist je trouwens dat hoe beter je isolatie is van je woning, hoe meer je bespaart op je energierekening? Dit maakt het gemakkelijker om wat meer te investeren in je kozijnen.

Contacteer kozijn specialisten

Kom in contact met erkende kozijn specialisten uit je regio om het aanbod te vergelijken. Aangezien er meer dan 125 bedrijven actief zijn in Nederland kan het kiezen voor een betrouwbaar bedrijf soms lastig zijn. Met onze offerte service is het mogelijk om in een keer in contact te komen met erkende kozijn leveranciers die aangesloten zijn bij NBVT, VKG of andere brancheverenigingen.

Prijzen kozijnen

Als je nieuwe kozijnen gaat kopen dan is het goed om alle mogelijkheden af te wegen. Kijk welke soorten kozijnen het beste bij jouw woning passen en ook welke prijzen bij jouw budget passen. Het is goed om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten om dan een goede keuze te maken. Een goede keuze om vele jaren van te genieten. Bekijk pagina kozijnen soorten.

Contacteer kozijn specialisten

Kom in contact met kozijn specialisten om het aanbod te vergelijken. Aangezien er meer dan 125 bedrijven actief zijn in Nederland kan het kiezen voor een betrouwbaar bedrijf soms lastig zijn. Met onze offerte service is het mogelijk om in een keer in contact te komen met erkende kozijn leveranciers die aangesloten zijn bij NBVT, VKG of andere brancheverenigingen. Zo krijg je te maken met de echte vakman en kun je vrijblijvend advies krijgen.

Soort kozijn kiezen

Er zijn een aantal verschillende soorten kozijnen. En daarbinnen zijn er volop extra opties waar je voor kunt kiezen. Er zijn vier soorten. Er zijn kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen en stalen kozijnen. Ze komen allemaal met hun eigen prijzen, kenmerken, voordelen en nadelen. Het is goed om deze allemaal te leren kennen. Binnen alle soorten kun je vervolgens kiezen voor de juiste kozijnen modellen voor in je huis. Laten we enkele soorten bespreken.

1. Kozijnen soorten: kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn op dit moment zeer populair. Er zijn veel aanbieders welke alleen maar kunststof kozijnen verkopen. Er zijn volop verschillende fabrikanten waar je voor kunt kiezen. Het is ook goed om hier op te letten. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en dat is voor veel mensen een voordeel. Het scheelt je ook veel geld in de toekomst. In tegenstelling tot houten kozijnen hoef je kunststof kozijnen namelijk niet te schilderen en te behandelen.

2. Kozijnen soorten: houten kozijnen

Houten kozijnen hebben een lange levensduur. Ze moeten echter wel goed onderhouden worden om deze lange levensduur te halen. Houten kozijnen kiest men vaak om de uitstraling en de warmte van hout. Daarnaast bieden houten kozijnen het voordeel dat men om de zoveel jaar voor een ander kleurtje kan kiezen.

3. Kozijnen soorten: aluminium kozijnen

Voor aluminium kozijnen wordt vooral gekozen als het gaat om grote en zware kozijnen. Bij particulieren zie je eigenlijk weinig dat men kiest voor aluminium kozijnen. Het is echter wel mogelijk. Bespreek de verschillende opties en kozijnen soorten met een vakkundige adviseur om zo tot de beste keuze te komen.

Kom in contact met kozijn specialisten uit je regio om het aanbod te vergelijken. Aangezien er meer dan 125 bedrijven actief zijn in Nederland kan het kiezen voor een betrouwbaar bedrijf soms lastig zijn. Met onze offerte service is het mogelijk om in een keer in contact te komen met erkende kozijn leveranciers die aangesloten zijn bij NBVT, VKG of andere brancheverenigingen.