Er zijn verschillende kozijnen waar je uit kunt kiezen als je kozijnen wilt gaan kopen. Zo kun je kiezen uit houten kozijnen, kunststof kozijnen en ook aluminium kozijnen. Er zijn zelfs stalen kozijn, maar hier wordt eigenlijk bijna nooit voor gekozen. Al deze verschillende soorten kozijnen hebben ook hun eigen kenmerken, voordelen en zelfs nadelen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor de juiste kozijnen. De juiste kozijnen voor jouw woning.

Kunststof kozijnen worden veel gekozen!

Van de drie verschillende soorten kozijnen, zijn kunststof kozijnen het meest populair de laatste jaren. En dit komt hoofdzakelijk, omdat de kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn. Ook bieden ze een uitstekende manier om je stookkosten te verlagen. Het is ook niet vreemd dat kunststof kozijnen zoveel worden gekozen. Ze zijn ook qua prijs erg gunstig. Zeker als je rekening houdt met de onderhoudsarme factor van de kozijnen. Zie ook deze website over kozijnen.

Houten kozijnen

Houten kozijnen worden volop gekozen bij wat oudere woningen. Het karakter van een woning wordt beter bewaard. Het nadeel van een houten kozijn is echter wel dat je ze om de zoveel jaren moet gaan schilderen. Het voordeel is daarmee echter wel dat je het een ander kleurtje kunt geven als je dat wilt.

Aluminium kozijnen

Zeker als het gaat om zeer grote ramen en glasoppervlakten dan zal je een sterk kozijn nodig hebben. Een groot en sterk kozijn om het raam stevig in vast te zetten. Voor particuliere woningen zie je niet vaak dat er voor aluminium of stalen kozijnen wordt gekozen.

Vervangen!

Wat we de laatste jaren veel zien is dat de houten en aluminium kozijnen worden vervangen voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen om volop van te genieten.

Contacteer kozijn specialisten

Kom in contact met erkende kozijn specialisten uit je regio om het aanbod te vergelijken. Aangezien er meer dan 125 bedrijven actief zijn in Nederland kan het kiezen voor een betrouwbaar bedrijf soms lastig zijn. Met onze offerte service is het mogelijk om in een keer in contact te komen met erkende kozijn leveranciers die aangesloten zijn bij NBVT, VKG of andere brancheverenigingen. Ook hanteren sommige bedrijven het politiekeurmerk en SKG keurmerk op sloten en sluitwerk.

Garantieregeling

Als je kozijnen gaat kopen dan wil je natuurlijk graag de garantie en de zekerheid dat je kozijnen koopt van een uitmuntende kwaliteit. Het is daarom slim om te kijken naar de juiste kozijnen garantie. Een garantie welke je verzekert dat je jouw geld op een goede manier investeert. Een garantieregeling waar je altijd een beroep op kunt doen als het nodig is. En een garantie waar je, mocht het nodig zijn, gebruik van kunt maken.

Hoe lang krijg je een garantie?

Een garantieregeling is bij de meeste bedrijven 10 jaar. Let er echter op dat dit geen getal is waar je altijd van uit kunt gaan. Vraag altijd hoe lang je garantie krijgt op je kozijnen en ook waar je precies de garantie op krijgt. Moet je bijvoorbeeld wel de voorrijkosten betalen? Of zijn er specifieke onderdelen waar men geen garantie op geeft? Of moet je ieder jaar het onderhoud door het bedrijf laten doen om de garantie te houden? Ontdek wat er allemaal nodig is om zo een juiste keuze te maken.

Maak heldere afspraken over de kozijnen garantie

Het is goed om duidelijk afspraken te maken over de garantieregeling. Door van het begin af aan duidelijk te zijn over wat je mag verwachten van de garantie en ook waar je precies aan toe bent. Je zult nooit onenigheid krijgen en elkaar recht in de ogen kunnen aankijken. Geniet volop van de mogelijkheden van van een garantie. Natuurlijk hoop je dat je er nooit een beroep op hoeft te doen. Het is echter wel een heerlijk zeker gevoel wat je door de garantie krijgt.

Bronnen:

Politiekeurmerk
SKG keurmerk