Er zijn veel soorten isolatie waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en glasisolatie. Tegenwoordig wordt het alleen maar belangrijk om een woning goed te isoleren, want ook vanuit de overheid moeten woningen nu aan normen zoals het E-peil en EPC voldoen. Met isolatie kun je besparen op de stookkosten en dit is weer goed voor moedernatuur. Wist je dat de Vlaamse overheid ook een premie geeft op isolatie: de zogenaamde premie isolatie en de fiscale aftrek.

BTW

Als je huis 5 jaar of ouder is dan kun je gebruik maken van een verlaagde BTW. Dit betekent dus dat je slechts 6% BTW hoeft te betalen bij de aanschaf van isolatie. Normaliter betaal je 21% en krijg je dus op deze manier al standaard een korting van 15%. Let ook even op de voorwaarden wat betreft deze regeling.

Verbeteringspremie 2016

In 2016 is er een premie als je van plan bent om isolatie aan te schaffen en zowel huurders als huiseigenaren kunnen gebruik maken van de regeling. Op dit moment geldt ook de premie voor dakisolatie welke trouwens in 2017 gestopt zal worden. Voor gevelisolatie en muurisolatie is er een premie van €15 euro per m2.

Netwerkbeheerder

Als je een woning hebt die is gebouwd voor 1 januari 2006 dan kun je beroep doen op de premie die er voor zorgt dat je bijvoorbeeld €8 euro per m2 kunt ontvangen. Het is belangrijk dat een isolatiebedrijf of een aannemer kelderisolatie of vloerisolatie komt aanbrengen. Het is belangrijk om ook in de gaten te houden dat de Rd-waarde van de isolatie voor bijvoorbeeld vloerisolatie minimaa 2.0 m2K/W moet zijn. In 2017 zullen deze waarden veranderen.

Bron:

Isolatiepremies
Fluvius.be
Vlaanderen.be