Op zoek naar een goedkope schilder in de buurt van uw woonplaats? Een schilder hoeft tegenwoordig helemaal niet meer zo duur te zijn. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat het voordeliger is om zelf aan de slag te gaan. Vaak levert dat echter niet op wat u graag zou willen. Het schilderwerk zal er minder mooi uitzien dan wanneer het door een professionele schilder is gedaan. Bovendien bent u er veel langer mee bezig dan iemand die van beroep schilder is. Het belangrijkste is echter dat schilderen helemaal niet duur hoeft te zijn. Focus u daarom niet te veel op de prijzen van de schilder. Er zijn namelijk genoeg handige regelingen, die ervoor zorgen dat u uiteindelijk zeer goedkoop uit bent.

BTW-verlaging

Dit jaar heeft er een verandering plaatsgevonden op het gebied van schilderwerk. De BTW is verlaagd naar 6% in plaats van 21% als u een woning heeft die ouder is dan 2 jaar. Alle werkzaamheden van de schilder vallen hieronder. De schilder prijzen per uur kunnen daarom een stuk lager uitvallen dankzij de BTW-regeling natuurlijk. Ook voor het voorbereiden van schilderwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen betaalt u maar 6% BTW. Dit geldt overigens ook voor behangen. Over werkzaamheden die te ver afstaan van het schilderwerk zelf, wordt wel 21% gerekend. Voor een simpele schilderklus hoeft u daar echter niet bang voor te zijn. Dat verlaagt de prijzen van een schilder meteen enorm.

De winterschilder

Naast de BTW-verlaging bestaat er nog een zeer gunstige regeling binnen de schildersector. Als u ervoor kiest om het schilderwerk uit te voeren in de wintermaanden bent u namelijk ook voordeliger uit. Uw korting kan oplopen van 5% tot 30%. De zogenaamde winterschilder komt dan bij u langs en deze schildert uw huis voor een lagere prijs. Zo blijven de prijzen van een schilder maar dalen en dalen. Zo ziet u maar dat een schilder absoluut niet duur hoeft te zijn.

Enkele punten van aandacht

Het komt maar al te vaak voor dat men zelf aan de slag gaat wanneer er iets geschilderd moet worden. Veel mensen vinden het de gewoonste zaak van de wereld om bijvoorbeeld zelf hun muren te schilderen. Ook kozijnen worden in veelvoud door mensen zelf geschilderd. Wilt u echter een mooi en kwalitatief resultaat, dan kunt u beter gewoon een professionele schilder in schakelen. Twijfelt u nu? Hieronder worden een aantal aandachtspunten opgesomd, die u zeker mee moet nemen in uw beslissing om wel of geen schilder in te huren.

Vernieuwde belastingregeling

Veel mensen kiezen er vooral voor om zelf te schilderen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat een schilder veel geld kost. Men gelooft goedkoper uit te zijn door het schilderwerk zelf uit te voeren. Zo’n schilder zal toch wel een ontzettend hoog tarief moeten hebben. U vergist zich echter, want dat is absoluut niet het geval. Dankzij een nieuwe regeling betaalt iedereen met een huis dat ouder is dan 2 jaar nog maar 6% BTW voor schilderswerkzaamheden. Deze regeling is ook van kracht dit jaar. Bovendien geldt het ook voor werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het schilderen, zoals voorbereiding van het schilderwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen. Ga ook naar Belastindienst.nl

Nog meer korting

De meeste mensen wachten tot de zomer met schilderen. Dat is vaak een stuk makkelijker dankzij het weer. Als u er echter voor kiest om de schilderswerkzaamheden in de winter te laten uitvoeren, bespaart u veel geld. In deze maanden wordt gesproken van de winterschilder. Deze komt voor een verlaagd tarief. De korting kan oplopen tot maar liefst 30%. En het enige dat u daarvoor hoeft te doen, is de werkzaamheden verplaatsen na een ander seizoen. Het vooroordeel dat het uitbesteden van schilderwerk erg duur is, is dus ongegrond. Kom daarom nu vrijblijvend in contact met lokale schilders door offertes op te vragen.

Bron: www.schilders-info.nl