Houten kozijnen zijn een uitstekende keuze indien u toe bent aan het vervangen van uw kozijnen én u de uitstraling van uw huis niet wilt verstoren door het gebruik van ander materiaal zoals aluminium of kunststof. Houten kozijnen geven uw huis namelijk een warme uitstraling en zorgen deze er voor dat uw huis er natuurlijk uitziet. Deze producten van hout komen tegenwoordig in alle maten en kunt u kiezen voor alle type modellen.

Zo wordt er hardhout, grenen, vuren of ander soort hout gebruikt. De specificatie van uw houten kozijnen worden opgesteld door een vakkundige leverancier. Tijdens het ontwerp zullen zij er zorg voor dragen dat alles goed is uitgemeten en kunnen zij u helpen bij het kiezen van de juiste producten.

Isolerende werking

Wist u dat uw houten kozijnen ook de stookkosten van uw huis naar beneden kunnen halen? Door te kiezen voor dubbelglas kunt u dus ook besparen op uw maandelijkse kosten voor energie. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk en is het daarom verstandig om niet een gehaaste beslissing te maken.

Doordat er zoveel leveranciers zijn en deze met verschillende producten werken is het niet altijd duidelijk welk bedrijf u deugdelijke producten aanbiedt. Daarom kunt u beter uw tijd nemen en kijken naar de kwaliteit van de producten en het advies. Bovendien zijn certificaten zoals het FSC-keurmerk en garanties tegenwoordig ook belangrijk.

Voordelen van hout

Hout geeft een mooie natuurlijk uitstraling, maar zijn er echter ook andere voordelen? Wist u dat:

  • houten kozijnen in combinatie met dubbelglas tevens uw huis kunnen isoleren?
  • hout gaat zeer lang mee (mits deze goed onderhouden wordt)
  • hout is makkelijk schoon te maken
  • hout kan gerecycled worden