De meesten zullen een aanbouw van een huis overlaten aan de specialist. Het is een erg moeilijke en tijdrovende klus om een aanbouw te realiseren. Er komen veel aspecten bij kijken zoals de bepaling van stroompunten, bevestigingspunten voor lampen, de locatie van deuren etc.

Aanbouw/uitbouw van je huis

Het is verstandig om de aanbouw/uitbouw van je huis over te laten aan de specialist. Het beste is om aanbieders met elkaar te vergelijken. Het is van belang dat je eerst weet wat een aanbouw zal gaan kosten. Eén ding is zeker, de waarde van je huis zal omhoog schieten. Maar hoeveel tijd zal het bouwen ervan in beslag nemen? En welke garanties krijg je? Voordat je beslist om een aanbouw te laten plaatsen is het van belang dat je weet wat de mogelijkheden zijn.

Aandachtspunten

De belangrijkste punten bij het plaatsen van een aanbouw is als volgt:

  • De garantie en kwaliteit/service van het bedrijf
  • Geen aanbetalingen vooraf doen (als het bedrijf failliet gaat ben je je geld kwijt)
  • Goede afspraken maken met de aannemer en deze op papier zetten om verwarringen in de toekomst te vermijden

Veel mensen zijn in het verleden hun geld kwijt geraakt doordat zij een aanbetaling vooraf hebben gedaan en geen afpraken op papier hebben gezet. Het bedrijf is failliet gegaan en men is zijn geld kwijt. Voorkom dit door geen aanbetalingen te doen!

Mogelijkheden

Voordat je begint met het uitbesteden van de aanbouw is het van belang wat jouw wensen zijn. Hoe groot moet de aanbouw zijn? Hoe ziet de indeling eruit? Komen er kunststof kozijnen of houten? Dubbel of enkelglas? Allemaal vragen waar je al van te voren over hebt nagedacht. Als je al ongeveer weet wat je wilt hebben is het handig om verschillende offertes aan te vragen van verschillende aanbieders. Zo kun je tot een goede vergelijking komen en kies je niet alleen de laagste prijs maar ook de beste kwaliteit/service van een bedrijf.